Nog geen producten toegevoegd.


Stap
1 2 3 4

Laat de Henna brownies, als een bouillonblokje, in een glazen (vuurvast) schaaltje langzaam samen met heet water smelten en houd het warm op een theelichtje of au bain marie. Goed roeren met een garde voor een klontvrij mengsel. Voor een snellere manier kunt u het Henna brownie ook gaan raspen.

Verder is het leuk om bijv. gemalen koffie, rode wijn, wortel-sap, citroen-sap, vlierbessen-sap aan het henna-mengsel toe te voegen. Ze zullen de Henna kleuren intensiever maken. Maak jouw eigen unieke haarkleur recept. 

Was het haar van te voren met een shampoo zonder siliconen (sluit de haarschubben). Het haar moet 'piepen' wanneer je met de handen over het natte haar aait. Gebruik je bijvoorbeeld een shampoo waar siliconen in zit dan sluit dat de haarschubjes waardoor de hennaverf niet goed gaat pakken. Bij twijfel kun je onze Henna shampoo gebruiken, die maakt het haar schoon en klaar om de henna-mengsel erop te zetten.

Wanneer de Henna op, schoon gewassen haar wordt aangebracht, dringen de vrijgekomen kleurstoffen in de haarschubben vast. In je haarschachten zit keratine (kleurpigment). De transparante Henna kleur mengt zich met je eigen haarkleur.

Breng het warme mengsel met een brede kwast op de aanzet (uitgroei) van het haar.

Goed inmasseren. En het haar in elkaar rollen.

Neem een rol huishoudfolie en wikkel het hoodf ermee in

Haarband tegen het lekken

Door de warmte muts blijft het warm en kan lichaamstemperatuur zijn werk doen!

En nu lekker met de poezen op de bank en alles minstens een uur laten intrekken, mag ook best 3 uur intrekken.

Goed uitspoelen en lichtjes na wassen met henna shampoo

Na het kleuren het haar weer ‘sluiten’ met een Henna conditioner. Het samenspel van jouw eigen haarkleur in combinatie met Henna geeft een natuurlijke uitstraling.

Wat over is van het henna mengsel kun je invriezen! Wel eerst laten ontdooien voordat je het bij de 2e keer opwarmt. Lekker duurzaam!

Zie hier de video

Top